Archiv článků

Vydělávejte s Recyclix

08.12.2015 19:22
RECYCLIX   Pomožte EKOLOGII  A EKOLOGIE pomůže vám. Chcete ZHODNOTIT SVÉ PENÍZE v projektu na zpracování odpadu? Využijte této možnosti a získejte i Vy PŘÍJEM za minimum času. Registrací zístáte bonus 20 € a ty se Vám zpracováním odpadu zhodnocují sami. Vyzkoušet tedy lze...

Novinky v sortimentu osiva a péči o zeleninu

02.04.2013 15:56
Společnost Semo a. s. působí na českém trhu bezmála 20 let. Mezi její ústřední činnosti patří šlechtění, množení a prodej osiva zeleniny, květin, léčivých a aromatických rostlin. Svůj široký sortiment a jeho novinky představuje firma tradičně na pravidelných odborných seminářích. Jedna z dalších...

Vědci zjistili, proč jsou krásně červená rajčata bez chuti a vůně

23.01.2013 18:31
Krásně červená barva rajčat, která vznikla dlouholetým šlechtěním, je podle výzkumu amerických vědců důvodem jejich často mdlé chuti. Badatelé nyní chtějí rajčata geneticky pozměnit, aby byla zároveň pěkná i chutná. Mnohá rajčata z obchodů nemají dobrou chuť, protože byla dlouhé roky šlechtěna...

Pro podporu tuzemských produktů

23.01.2013 18:21
Lidé dávají stále více přednost kvalitním potravinám domácího původu, které nakupují od sedláků ve svém okolí. Na farmách s takzvaným prodejem ze dvora získají kvalitní maso, čerstvé sýry, mléko, vejce, ovoce a zeleninu i další výrobky. „S možností nákupu čerstvých potravin se snažíme širokou...

Pěstitelé stále častěji prodávají své produkty přímo zákazníkům

23.01.2013 18:16
Jihomoravští pěstitelé zeleniny a ovoce stále častěji prodávají své produkty přímo nebo přes internet, protože tvrdí, že obchodní řetězce o jejich zboží kvůli levnému dovozu nestojí. ČTK to řekla ředitelka Ovocnářské unie Jiřina Homolová. Řetězce ale popírají, že o zboží od domácích farmářů nemají...

Lusková zelenina

18.01.2013 11:23
Pokračujte v menu výběrem fazol, bob...

IPZ pomalu vítězí

22.10.2010 11:34
Čeští producenti ovoce a zeleniny se dlouhodobě potýkají s mohutným přílivem zahraničních produktů. Zahraniční zboží mnohdy pochybné kvality na trhu často vítězí a českým producentům potom často zbývají oči pro pláč a plné sklady.  Zelenina z dovozu tvoří v roce 2010 více než 60 % celkové...

Vliv meteorologických prvků na porosty zeleniny

30.08.2010 21:45
Pěstování zeleniny má na území České republiky dlouholetou tradici. Tradičními zelinářskými regiony jsou jižní a střední Morava, Polabí a oblast severních Čech (především okresy Louny a Litoměřice). V současnosti lze konstatovat, že se pěstitelé zeleniny nachází v období mírného vzestupu osevních...

Čeští zelináři jsou připraveni dodat na trh kvalitní zeleninu

30.08.2010 21:35
Pěstitelé zeleniny z celé České republiky mohou potěšit ty, kteří vyhlížejí zdravou, čerstvou a křupavou zeleninu z našich polí. Její kvalita je garantována mj. značkou IPZ. Navzdory ne zcela idylickému jarnímu počasí běží všechny polní práce naplno a na našich polích byly včas založeny porosty...

Zeleniny, lteré ozdobí jarní stůl

26.01.2010 14:15
ČLOVĚK NEMUSÍ BÝT PEPEK NÁMOŘNÍK ANI LABUŽNÍK, ABY OCENIL CHUŤ ŠPENÁTU A CHŘESTU Podle dávného zvyku by měl člověk jíst na Velikonoce zelenou stravu, aby byl zdravý po celý rok. Tradice, netradice, čerstvá zelenina je důležitá po celý rok a právě počátkem jara, kdy je organismus dlouhou zimou...
Záznamy: 1 - 10 ze 14
1 | 2 >>